Aanbod

Speelt je misbruikverleden op nu je zwanger bent? Kies dan voor 1 van mijn 2 trajecten. Die gaan je echt helpen om meer te kunnen genieten van je zwangerschap en je gelukkiger te voelen.

De impact van seksueel misbruik, hieronder lees je er wat meer over

Aanslag op je ziel

Seksueel misbruik is een aanslag op je ziel. Het richt enorme schade aan in de innerlijke structuur van een jong mens. Daarom is het ook zo ingrijpend. Jij bent een kind en de dader is meestal volwassen. Je wordt seksueel overvallen. En je kunt en mag het niet vertellen. Je wordt een drager van een groot geheim. Heel veel ingrediënten waar jij je, onterecht, voor gaat schamen. Waar jij je vaak ook eenzaam, bang, somber en schuldig door gaat voelen. Je kunt jaren leven met je misbruik ervaring, zonder dat je hier last van lijkt te hebben.

Je hebt jezelf namelijk geleerd om ermee om te gaan. Wat moet je anders? Je bent nog te jong om het allemaal te kunnen begrijpen. Bijna altijd ben je de verbinding met je eigen lijf – het voelen van grenzen in contact met de ander – verloren. Er hebben zich overlevingsmechanismen in jou vastgezet die beperkingen met zich meebrengen in jou dagelijks leven. Maar waar je denkt heel goed mee te kunnen leven. Toch?

Zwangerschap

En dan word je zwanger. Zwanger zijn vraagt om verbinding. Verbinding met je lijf, je ongeboren baby en je partner. Moederschap vraagt liefde, verbinding en begrenzing. Thema’s waarmee je vaak worstelt als je je misbruik verleden nog niet helemaal hebt verwerkt. Zwanger zijn zorgt er vaak voor dat je de pijn en de schade van het misbruik misschien voor het eerst, of opnieuw weer voelt.

Moederschap

Je baby vraagt om nabijheid, liefde, troost en intimiteit. Het is afhankelijk van jou. Die verantwoordelijkheid is pittig. Met een misbruik geschiedenis kan deze fase in het  moederschap een extra uitdaging voor je zijn. Waarschijnlijk heb je gebroken nachten, geef je misschien borstvoeding en is het nodig dat de bevalling ook nog een plek krijgt. Samen met alle hormonale veranderingen kunnen er emoties loskomen waar je geen raad mee weet.

Specialistische zorg

Bij zwangeren en moeders met een misbruik verleden, past geen standaard zorg. Juist als je zwanger bent of als je moeder bent geworden, is gespecialiseerde begeleiding belangrijk. Begeleiding tijdens de zwangerschap, gaat niet alleen maar over medische zorg. Het gaat ook over het leren ervaren van je eigen grenzen. Je eigen nee en ja kunnen voelen én het dan ook nog durven zeggen. Aangeven wat jij nodig hebt in contact met anderen. Alleen is het allemaal simpeler, red je het wel. In gesprek met anderen wordt het vaak al snel ingewikkeld en verlies je regelmatig de regie. Neemt de ander het over voor je gevoel. Juist in deze periode van je leven, krijg je met heel veel mensen te maken die voor jou en je baby willen zorgen. Een extra uitdaging krijg jij erbij.

Er is natuurlijk ook goed nieuws! In deze fase van je leven ben je meestal erg bereid en gemotiveerd, om je kind de beste versie van jezelf te geven. Je wil ongetwijfeld een goede moeder zijn, je kind gezond en gelukkig opvoeden. Je eigen pijn doorgeven is het laatste wat je wil.

Dit kan een aanleiding voor jou zijn om begeleiding te zoeken. En als je de moed hebt om dit te durven, heb je een belangrijke stap gezet naar heling!

 

Begeleiding bij misbruik

Wil jij je gelukkiger voelen en meer kunnen genieten van je zwangerschap? Het kan echt!

5 Maanden Traject

Helen van misbruik is geen quick fix. Het is eigenlijk meer een marathon dan een sprint. Gelukkig kun je  ook in je zwangerschap al een begin maken met helen, zodat je je beter gaat voelen. Beginnen is zo belangrijk voor jou en je baby. Bij de stap zetten begint de heling al.

Wat zit er in het traject?

 • 9 life sessies. Inclusief : de intake, beval- kraamplan bespreken, 1 sessie ongeveer 6 tot 8 weken na het afronden van je laatste sessie. En 1 sessie met je geboorte partner/ levenspartner. Als je nog sessies over hebt, ben je die natuurlijk niet kwijt! Deze kun je tot 1 jaar na de de geboorte van je kind, nog gebruiken.
 • 3 Audio’s ter ondersteuning in verbinding komen met jezelf en je baby
 • Notebook voor schrijfoefeningen en om je sessies te evalueren
 • Zo nodig oefeningen op maat via mail
 • Ik ben er voor je, natuurlijk zou ik bijna zeggen. Op doordeweekse werkdagen ben ik bereikbaar via WhatsApp
 • 1 Zoom sessie (naar behoefte in te zetten)
 • Een koffie ochtend ( mag samen met je baby) met andere vrouwen met dezelfde ervaring. Dit kunnen zwangeren zijn of moeders. Een groep kan echt helend werken en je proces versnellen en verstevigen

Investering 1222 euro. Natuurlijk mag je ook in 5 termijnen betalen van 250 euro. Een groot deel kun je indienen bij je ziektekostenverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

3 Maanden Traject

Wat zit er in het traject?

 • 6 life sessies. Inclusief : de intake, beval- en kraamplan bespreken, 1 sessie ongeveer 6 tot 8 weken na het afronden van je laatste sessie. Als je nog sessies over hebt, ben je die natuurlijk niet kwijt! Deze kun je tot 1 jaar na de de geboorte van je kind, nog gebruiken.
 • 2 Audio’s ter ondersteuning in verbinding komen met jezelf en je baby
 • Notebook voor schrijfoefeningen en om je sessies te evalueren
 • Zo nodig oefeningen op maat via mail
 • Ik ben er voor je. Op doordeweekse werkdagen bereikbaar via WhatsApp

Investering 777 euro. Natuurlijk mag je ook in 3 termijnen betalen van  264 euro. Een groot deel kun je indienen bij je ziektekostenverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Reviews

Voor veel mensen die seksueel misbruikt zijn, is het schrijven van een review spannend. Daarnaast vinden ze het juist ook heel belangrijk. Zij voelen zich vaak dankbaar en gunnen dat anderen ook. Hoe meer vrouwen geholpen worden, hoe fijner zij het vinden. Daar willen ze graag aan bijdragen. Maar daarom zijn ze eigenlijk wel altijd anoniem.

” Ik heb dingen geleerd over mezelf waar ik de rest van mijn leven iets aan zal hebben”

“Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik onverwachts last van nare gevoelens en herbelevingen van het seksueel misbruik uit mijn jeugd. Dit overviel mij erg en ik wist niet bij ik aan moest kloppen voor hulp. Toen ik de website van Tirza had gevonden voelde ik mij opgelucht. Iemand die zowel kennis heeft van een zwangerschap, als van een misbruik verleden kon wel eens de juiste route zijn. Dankzij mijn sessies met Tirza heb ik nog kunnen genieten van mijn zwangerschap, een enorm groot cadeau. Ik heb dingen over mezelf geleerd waar ik de rest van mijn leven iets aan zal hebben, iets waar ik Tirza erg dankbaar voor ben. – Nadine”

” IK had er toch geen last van, ik?”

“Pfff, nooit gedacht dat mijn misbruik me zo onderuit zou halen. Ik was gelukkig, een leuke vriend, veel vriendinnen, een fantastische baan met heel veel verantwoordelijkheid enzv, enzv. Ik was ook gelukkig, aan de oppervlakte. De zwangerschap schopte alles in de war. Het bleek dat ik vooral vanuit controle leefde. Wat ik voelde wist ik niet. En daar zat het probleem. Ik moest wel voelen nu ik zwanger was. Maar hoe dan? Langzaam aan heb ik weer leren voelen, echt voelen. Dat was een grote verandering, en ook pijnlijk, omdat ik zolang niks had gevoeld. En ik voel me beter dan toen ik minder voelde. Tirza, wat ben ik dankbaar, zo dankbaar. Voor jouw geduld en de veiligheid die ik voelde. Niks was te gek. Dank je wel. Anoniem “

” Ik had het nog nooit aan iemand verteld”

“Mijn derde zwangerschap was heel zwaar. Ik had veel huilbuien, en last van intense emoties. Ik durfde niemand te vertellen waar ik dacht dat het vandaan kwam. Ik was zo overvallen door dit gevoel. Mijn vorige 2 zwangerschappen had ik nergens last van. Tegen mijn man zei ik dat het door de vorige bevalling kwam en dat ik er zo tegenop zag. En hetzelfde zei ik tegen mijn verloskundige. Zij zei tegen mij, ga naar Tirza. En dat deed ik. Vanaf het 1e gesprek had ze het door. Had ze mij door. Ik kon niet ontsnappen. Ze was confronterend, maar ik was ook opgelucht. Ik had al zoveel mensen om de tuin kunnen leiden. Tegen haar heb ik voor het eerst gezegd dat ik misbruikt was. Het woord verkrachting was nog te moeilijk. Maar het was wel zo…. langzaam werd ik minder bang en ik durfde het uiteindelijk ook tegen mijn man te zeggen. Dat was zo’n opluchting! Het was niet weg, dat gaat het nooit. Maar zoals Tirza zo mooi zegt: ik was minder alleen hierin en dat helpt al zo. Ik ben er nog niet, maar ik ben wel veel rustiger, ontspannen en kan meer genieten van het moederschap dan ik tot nu toe heb gedaan. Dat vind ik wel verdrietig, dat dat eerder anders was. Ik kan dat niet meer overnieuw doen, maar ik ben blij dat ik het nu wel kan. Ik ben heel blij dat ik Tirza heb gevonden. – Anoniem”

Ik zie en voel steeds beter waar ik niet deel en dan toch gefrustreerd raak.

"In mijn hoofd heb ik je al 10x een bericht gestuurd maar in werkelijkheid nu pas. Ik ben veel bezig met alles wat is aangeraakt in onze sessies en dat is breed en veel en toch ook niet. Ik zie en voel steeds beter waar ik niet deel en dan toch gefrustreerd raak. Ik heb veel kansen om te oefenen met de stadia van grenzen en boosheid en pak die graag aan met wisselend resultaat :). Maar ik ben me bewust!
Ik voel me enorm dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen en ik zie hoe ik verbinding wil, deze mis en wat ik hier zelf nog te doen heb.
Ik voel ook nog gaten, behoefte aan grip en ergens dat het nog niet rond is. Maar voor nu trek ik steeds meer naar binnen mijn baby bubbel in en is het even genoeg.
Ik wil je laten weten hoe erg ik je begeleiding, safe space en 'alles kan en mag hier zijn houding' waardeer. Dankjewel daarvoor. Nina

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Gratis kennismaking

Wil jij meer regie op je geluk?

Het is heel belangrijk voor jouw eigen welzijn en van jou baby dat jij meer regie gaat voeren op je emoties. Dat je keuzes kan maken zonder dat je steeds wordt overvallen door van alles en nog wat. Geen keuzes meer maken vanuit angst of wantrouwen, maar keuzes omdat je echt voelt dat je kan kiezen vanuit je eigen kracht en gevoel. Wat goed is voor jou en je baby. Ben jij er aan toe om de regie terug te pakken nu je zwanger bent? Wil jij meer kunnen genieten en je gelukkiger voelen? Dan plan ik graag met jou een gratis telefonisch gesprek in van 30 minuten.  Voorafgaand aan het gesprek, krijg je een vragenlijst via de mail. Dan kan ik op maat jouw vraag aan mij beantwoorden. Zodat je er ook echt wat aan hebt.