Aanbod

Speelt je misbruikverleden op nu je zwanger bent? Volg dan mijn 3 maanden traject om je weer beter te voelen.
Seksueel misbruik 

Aanslag op je ziel

Seksueel misbruik is een aanslag op je ziel. Het richt enorme schade aan in de innerlijke structuur van een jong mens. Daarom is het ook zo ingrijpend. Jij bent een kind en de dader is meestal volwassen. Je wordt seksueel overvallen. En je kunt en mag het niet vertellen. Je wordt een drager van een groot geheim. Heel veel ingrediënten waar jij je, onterecht, voor gaat schamen. Waar jij je vaak ook eenzaam, bang, somber en schuldig door gaat voelen. Je kunt jaren leven met je misbruik ervaring, zonder dat je hier last van lijkt te hebben.

Je hebt jezelf namelijk geleerd om ermee om te gaan. Wat moet je anders? Je bent nog te jong om het allemaal te kunnen begrijpen. Bijna altijd ben je de verbinding met je eigen lijf – het voelen van grenzen in contact met de ander – verloren. Er hebben zich overlevingsmechanismen in jou vastgezet die beperkingen met zich meebrengen in jou dagelijks leven. Maar waar je denkt heel goed mee te kunnen leven. Toch?

Zwangerschap

En dan word je zwanger. Zwanger zijn vraagt om verbinding. Verbinding met je lijf, je ongeboren baby en je partner. Moederschap vraagt liefde, verbinding en begrenzing. Thema’s waarmee je vaak worstelt als je je misbruik verleden nog niet helemaal hebt verwerkt. Zwanger zijn zorgt er vaak voor dat je de pijn en de schade van het misbruik misschien voor het eerst, of opnieuw weer voelt.

Moederschap

Je baby vraagt om nabijheid, liefde, troost en intimiteit. Het is afhankelijk van jou. Die verantwoordelijkheid is pittig. Met een misbruik geschiedenis kan deze fase in het  moederschap een extra uitdaging voor je zijn. Waarschijnlijk heb je gebroken nachten, geef je misschien borstvoeding en is het nodig dat de bevalling ook nog een plek krijgt. Samen met alle hormonale veranderingen kunnen er emoties loskomen waar je geen raad mee weet.

Specialistische zorg

Bij zwangeren en moeders met een misbruik verleden, past geen standaard zorg. Juist als je zwanger bent of als je moeder bent geworden, is gespecialiseerde begeleiding belangrijk. Begeleiding tijdens de zwangerschap, gaat niet alleen maar over medische zorg. Het gaat ook over het leren ervaren van je eigen grenzen. Je eigen nee en ja kunnen voelen én het dan ook nog durven zeggen. Aangeven wat jij nodig hebt in contact met anderen. Alleen is het allemaal simpeler, red je het wel. In gesprek met anderen wordt het vaak al snel ingewikkeld en verlies je regelmatig de regie. Neemt de ander het over voor je gevoel. Juist in deze periode van je leven, krijg je met heel veel mensen te maken die voor jou en je baby willen zorgen. Een extra uitdaging krijg jij erbij.

Er is natuurlijk ook goed nieuws! In deze fase van je leven ben je meestal erg bereid en gemotiveerd, om je kind de beste versie van jezelf te geven. Je wil ongetwijfeld een goede moeder zijn, je kind gezond en gelukkig opvoeden. Je eigen pijn doorgeven is het laatste wat je wil.

Dit kan een aanleiding voor jou zijn om begeleiding te zoeken. En als je de moed hebt om dit te durven, heb je een belangrijke stap gezet naar heling!

 

Begeleiding bij misbruik

Wil je stappen zetten in je helingsproces nu je zwanger bent?

 3 maanden Traject

Helen van misbruik is geen quick fix. Het is eigenlijk meer een marathon dan een sprint. Gelukkig kun je  ook in je zwangerschap al een begin maken met helen, zodat je je beter gaat voelen. Beginnen is zo belangrijk voor jou en je baby. Bij de stap zetten begint de heling al.

Wat zit er in het traject?

  • 9 life sessies. Inclusief : de intake, 1 sessie ongeveer 6 tot 8 weken na het afronden van je laatste sessie. En 1 sessie met je geboorte partner/ levenspartner. Als je nog sessies over hebt, ben je die natuurlijk niet kwijt! Deze kun je tot 1 jaar na de de geboorte van je kind, nog gebruiken.
  • 3 Audio’s ter ondersteuning in verbinding komen met jezelf en je baby
  • Notebook voor schrijfoefeningen en om je sessies te evalueren
  • Zo nodig oefeningen op maat via mail
  • Ik ben er voor je. Op doordeweekse werkdagen bereikbaar via WhatsApp
  • 1 Zoom sessie (naar behoefte in te zetten)
  • Een koffie ochtend ( mag samen met je baby) met andere vrouwen met dezelfde ervaring. Dit kunnen zwangeren zijn of moeders. Een groep kan echt helend werken en je proces versnellen en verstevigen

Investering 1299 euro. Natuurlijk mag je ook in 4 termijnen betalen van 333 euro. Een groot deel kun je indienen bij je ziektekostenverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Reviews

Voor veel mensen die seksueel misbruikt zijn, is het schrijven van een review spannend. Daarnaast vinden ze het juist ook heel belangrijk. Zij voelen zich vaak dankbaar en gunnen dat anderen ook. Hoe meer vrouwen geholpen worden, hoe fijner zij het vinden. Daar willen ze graag aan bijdragen. Maar daarom zijn ze eigenlijk wel altijd anoniem.

” Ik heb dingen geleerd over mezelf waar ik de rest van mijn leven iets aan zal hebben”

“Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik onverwachts last van nare gevoelens en herbelevingen van het seksueel misbruik uit mijn jeugd. Dit overviel mij erg en ik wist niet bij ik aan moest kloppen voor hulp. Toen ik de website van Tirza had gevonden voelde ik mij opgelucht. Iemand die zowel kennis heeft van een zwangerschap, als van een misbruik verleden kon wel eens de juiste route zijn. Dankzij mijn sessies met Tirza heb ik nog kunnen genieten van mijn zwangerschap, een enorm groot cadeau. Ik heb dingen over mezelf geleerd waar ik de rest van mijn leven iets aan zal hebben, iets waar ik Tirza erg dankbaar voor ben. – Nadine”

Gratis kennismaking

Veilig je verhaal vertellen

Het is heel belangrijk dat je je veilig genoeg voelt om je verhaal te durven vertellen. Om te durven delen wat je is overkomen. Veiligheid en delen zijn essentieel voor het slagen van de therapie. Ben je er aan toe om een (volgende) stap te zetten? Dan plan ik graag met jou een gratis telefonisch gesprek in van 30 minuten.  Ik geef  je dan 3 tips op maat, zodat je een eerste stap kunt zetten naar herstel!