Over mij

Tirza Janssen

Ik geloof in de kracht van vrouwen

Ik denk dat ik deze kracht al heel jong kon voelen en daar ook zelf iets van wilde ervaren. Al vanaf mijn 7e jaar wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Ik heb nooit getwijfeld. Het duurde wel lang voordat ik deze grote wens kon vervullen. Eerst was daar nog een andere studie. Maar na 4 vergeefse aanmeldingen, en inmiddels zelf 2 prachtige kinderen rijker, was ik het op mijn 36e eindelijk, verloskundige! Wat een proces.

Het dichtbij mogen zijn op een kwetsbaar, open, intiem moment. Waar vrouwen zijn wie ze in essentie zijn, puur en krachtig. Dat vind ik nog steeds prachtig om daar getuige van te mogen zijn.

Onderstroom

Wat heb ik dat vaak mogen ervaren. Die puurheid en kracht. Tegelijkertijd groeide er in mij ook een behoefte om meer te kunnen doen met de onderstroom die ik zo vaak voelde in de gesprekken met zwangeren en jonge moeders. Ik kwam heel ver met mijn gezonde verstand, liefde, intuïtie en interesse. Maar het voelde niet als genoeg.

Ik wilde meer. Meer weten, beter kunnen aansluiten en iets kunnen doen met die onderstroom. Een therapie opleiding was voor mij een hele logische stap. En zo deed ik een opleiding tot lichaamsgericht, psychosociaal therapeut. En zo werd ik ook nog therapeut. Een tweede wens ging in vervulling. Het was voor mij heel natuurlijk om mij verder toe te leggen op het begeleiden van zwangeren en jonge moeders. Daarnaast ging ik mij verdiepen en specialiseren in zwangeren die seksueel misbruikt zijn in hun kindertijd. Hoe dat ontstaan is, heeft met mijn eigen verhaal te maken. Daar kun je verderop meer over lezen.

Therapeut en verloskundige

Een 2e prachtig vak heb ik erbij. Dezelfde aspecten zoals nabij zijn, afstemmen, voelen, samen onderzoeken, begrijpen, begeleiden, helpen helen, intimiteit en iets geboren laten worden zijn ook hier aanwezig. En ik word er zo blij van! Het beste van mijn 2 werelden is hierdoor bij elkaar gekomen.

Mijn verhaal

Intens

Mijn leven is intens geweest. De dood van mijn vader toen ik 6 jaar oud was en mijn eigen ervaringen met seksueel misbruik, hebben veel richting gegeven aan de keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Ook al heb ik dat heel lang niet geweten. Ik was me er gewoon niet van bewust. Ik had mijn nare ervaringen verwerkt, en ik dacht er gewoon geen last  (meer) van te hebben. Zoals zovelen met mij het ervaren. Niets was minder waar, bleek tientallen jaren later. Ik had wel degelijk last, maar kon dat pas duiden toen ik met mezelf aan de slag ging. De impact van wat me ooit was overkomen, overviel me totaal, ik had het gevoel dat ik in duizend stukjes uit elkaar viel.

Bewust en geheeld

In mijn eigen therapeutische proces kwam ik erachter dat de invloed van de dood van mijn vader en mijn eigen ervaringen met seksueel misbruik, veel groter bleken dan ik ooit had kunnen bedenken. Doordat ik me bewust werd van wat er allemaal gebeurd was, kon ik alle pijn, verdriet en gevoel van verlies toelaten. Daardoor ging ik ook mezelf veel beter begrijpen en voelen. Het was niet makkelijk, maar onontkoombaar. Ik kon niet meer voor mezelf weglopen. Maar dat wilde ik ook niet meer, ik kon niet meer. En dat was maar goed ook. Het heeft me heel veel gebracht. Ik ging me weer een heler mens voelen, niet meer verdeeld.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik grotendeels geheeld ben. De kwetsbare plekken blijven, en dat is helemaal goed. Ik hoef er niet meer voor weg te lopen. Mijn leven is heerlijk, eerlijk en rijk. Ik woon op een prachtige plek op het water in de stad Utrecht, samen met mijn geliefde. Ik ben heel gelukkig met ons samengestelde gezin waarin iedereen zijn eigen plek heeft.

Je plek weer vinden

Ik gun dit geluk iedereen en in het bijzonder jou als zwangere of jonge moeder. Mijn hart gaat al bijna een halve eeuw naar jullie uit. Mijn drijfveer is dat ik wil bijdragen aan jouw heling. Helpen jou je levenslust en regie terug te laten vinden. En boven alles wil ik ook bijdragen aan het verkleinen van het doorgeven van jouw trauma aan jouw eigen baby, aan je kinderen. Dan wordt de wereld nog een stukje mooier.

Wens 

Ik wens dat jullie vrouwen je plek weer kunnen voelen, vinden en innemen in deze wereld. Ik geloof in de kracht van ons vrouwen, al mijn hele leven lang. Aan wat jullie kunnen bijdragen, aan wie jullie zijn. Wij zijn. Vrouwen hebben de wereld echt wat te geven en te leren.

“In ieder van ons zit een kern waar we niet gekwetst zijn, waar we gezond,  ontvankelijk en krachtig zijn.
Zelfs mensen die veel pijn hebben geleden dragen deze kern in zich.
Die terugvinden, is misschien wel de mooiste zoektocht in ons leven”.

Piero Ferrucci

Ik zie en voel steeds beter waar ik niet deel en dan toch gefrustreerd raak.

"In mijn hoofd heb ik je al 10x een bericht gestuurd maar in werkelijkheid nu pas. Ik ben veel bezig met alles wat is aangeraakt in onze sessies en dat is breed en veel en toch ook niet. Ik zie en voel steeds beter waar ik niet deel en dan toch gefrustreerd raak. Ik heb veel kansen om te oefenen met de stadia van grenzen en boosheid en pak die graag aan met wisselend resultaat :). Maar ik ben me bewust!
Ik voel me enorm dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen en ik zie hoe ik verbinding wil, deze mis en wat ik hier zelf nog te doen heb.
Ik voel ook nog gaten, behoefte aan grip en ergens dat het nog niet rond is. Maar voor nu trek ik steeds meer naar binnen mijn baby bubbel in en is het even genoeg.
Ik wil je laten weten hoe erg ik je begeleiding, safe space en 'alles kan en mag hier zijn houding' waardeer. Dankjewel daarvoor. Nina

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Gratis kennismaking

Wil jij meer regie op je geluk?

Het is heel belangrijk voor jouw eigen welzijn en van jou baby dat jij meer regie gaat voeren op je emoties. Dat je keuzes kan maken zonder dat je steeds wordt overvallen door van alles en nog wat. Geen keuzes meer maken vanuit angst of wantrouwen, maar keuzes omdat je echt voelt dat je kan kiezen vanuit je eigen kracht en gevoel. Wat goed is voor jou en je baby. Ben jij er aan toe om de regie terug te pakken nu je zwanger bent? Wil jij meer kunnen genieten en je gelukkiger voelen? Dan plan ik graag met jou een gratis telefonisch gesprek in van 30 minuten.  Voorafgaand aan het gesprek, krijg je een vragenlijst via de mail. Dan kan ik op maat jouw vraag aan mij beantwoorden. Zodat je er ook echt wat aan hebt.