Coachings groep voor zwangeren met ervaringen van seksueel misbruik in hun verleden


In de zwangerschap kunnen allerlei gevoelens je overvallen. Hele fijne maar ook hele nare emoties die je diep in jezelf had opgeborgen, kunnen zomaar naar boven komen. Zeker als je seksueel misbruikt bent. Ze waren er altijd al en ze gaan niet zomaar weg.
Seksueel misbruik gaat hand in hand met geheimhouding en schaamte. Het is heel moeilijk om erover te praten. In de zwangerschap is het al helemaal niet de bedoeling dat je over nare dingen praat. Zwanger zijn is toch juist een periode dat je blij moet zijn? Daardoor is er vaak nog minder plek en ruimte voor jou gevoelens. Terwijl het juist een heel goed moment is om ermee aan de slag te gaan! De baby is vaak een krachtige drijfveer om te durven kijken naar de invloed van het misbruik op je leven.
Als je deze drive voelt en je wil leren hoe om te gaan omgaan met deze gevoelens. Kom dan naar de coaching groep! Daardoor gaat je eigen proces sneller. Dat is in de zwangerschap ook belangrijk, want de zwangerschap is immers na een paar maanden voorbij!
Hoe zit het met jou grenzen?
Waar liggen jou pijnpunten, waar ervaar je de meeste last? In het dagelijkse contact met je partner of juist met vreemden? Kun je goed ja zeggen, of juist helemaal niet. En hoe is het met nee? Voel je je veilig genoeg in contact met de ander? Ben je in staat om je grenzen aan te geven? Kun je ze bewaken? Weet je überhaupt waar je grens ligt? Dit zijn allemaal thema's waar je nog meer mee te maken krijgt in deze periode van je leven. Van belang dus voor jou, je baby en je partner om te leren hoe hiermee om t gaan.
In de coachingsgroep ( maximaal 5 vrouwen) is er ruimte voor persoonlijke inbreng. We werken met de modellen van Peter John Schouten. Elke bijeenkomst heeft een thema die relevant is voor de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
De bedoeling
De bedoeling van de coaching is dat je je steviger gaat voelen, je bewuster wordt van jezelf en beter leert je grens te voelen en aan te geven. Dat dingen en situatie je niet meer overkomen, maar dat jij regie gaat nemen! Bevallen hoeft niet leuk te zijn, maar het is zeker niet de bedoeling dat je gehertraumatiseerd wordt.
Hoe & wat en wanneer?
Voor wie?
Zwangere vrouwen die eraan toe zijn, misschien zelfs wel een beetje zin hebben, om aan de slag te gaan met hun geschiedenis. Vrouwen die energie en veerkracht hebben en moed voelen, om hun ervaringen uit het verleden een andere plek te geven. Voor de toekomst.